Wat doet de welnamis?

Ondersteunt de behandeling van:
 • PTSS
 • depressie
 • chronische pijn
 • stress en stemmingswisselingen
 • angst- en paniekaanvallen
 • versterking immuunsysteem
 • verhoging concentratievermogen
 • slaapproblemen
 • mentale problemen
 • burnout klachten
Tevens werkzaam voor:
 • diepe ontspanning
 • verhoging creativiteit
 • powernapping

Wat is Vibro-akoestische massage therapie?

Akoestische vibratietherapie traint de hersenen om te ontspannen.

Met behulp van specifieke trillingen en binaurale audiofrequenties maakt Welnamis het zelfs voor de drukste geesten mogelijk om in een therapiesessie van 22, 30 of 60 minuten een diep niveau van ontspanning te bereiken.

Net als bij meditatie vertragen specifieke geluiden de mentale activiteit en werken de trillingsfrequenties specifiek in op verschillende energiecentra van het lichaam.

Ook wordt de massagebank verwarmd, wat een extra ontspannen gevoel geeft.

Binaurale geluiden en Vibro-akoestiek

Binaurale geluiden zijn geluiden met enigszins verschillende frequenties, die afzonderlijk via het linker- en rechteroor worden afgespeeld. De hersenen genereren automatisch een derde, helende frequentie (hersengolven). De binaurale geluiden zijn ingebed in ontspannende, speciaal gecomponeerde muziek en werken in een frequentiegebied dat voor het menselijk oor niet waarneembaar is.

De pure gesynchroniseerde sinusgolven die worden uitgezonden via tactiele transducers (die zijn ingebed in het oppervlak van de behandeltafel) worden ervaren als zachte trillingen die inwerken op uw lichaam. Dit versterkt en versnelt het Brainwave-entrainingsproces.

Welnamis biedt zo een complete ervaring van impulsen van audio- en trillingsfrequenties om lichaam en geest te kalmeren en beide in een ontspannende toestand te brengen.

Wetenschappelijk bewezen

Geboren uit een behoefte in een U.S. Military Veterans Hospital in Florida in 2005, is de Quantum-Harmonic-audiotherapie die gebruikt wordt in het Welnamis systeem getest en onderzocht door het leger en verschillende gedragsbehandelings-, verslavingsbehandelings- en acute zorginstellingen.

Hoe vaker de hersenen worden getraind om een bepaalde frequentie aan te nemen, hoe krachtiger en duurzamer de werking wordt. Voor het bereiken van het beste resultaat op lange termijn worden 6 consulten geadviseerd.

Hersengolven - het gaat allemaal om frequenties

Het menselijk brein bevat ongeveer 100 miljard neuronen, de hersencellen communiceren via elektrische signalen.

Met de huidige wetenschap en technologie is het niet mogelijk de activiteit van individuele neuronen op dat niveau te detecteren, omdat ze te klein zijn. De bestaande technologie kan echter wel algemene patronen van hersenactiviteit waarnemen en wetenschappers in staat stellen te bepalen hoe de neuronen in de hersenen op een bepaald moment bewegen.

Deze hersenimpulsen, of hersengolven, gebeuren met verschillende snelheden. Tijdens een diepe slaap bijvoorbeeld, pulseren de hersenen ongeveer 3 keer per seconde. Tijdens hoog-geconcentreerd denken, kunnen de hersenen wel 50 keer per seconde pulseren.

Er is aangetoond dat verschillende hersengolf-frequenties overeenkomen met verschillende gemoedstoestanden. Trage frequenties voelen meer ontspannen en introspectief aan. Snelle frequenties kunnen een teken van concentratie of stress zijn.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Ik ben aangesloten bij de VBAG en de RBCZ, waardoor de consulten (gedeeltelijk) worden vergoed door de ziektekostenverzekeraars, als u aanvullend verzekerd bent.